Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівненщина: податковий борг зменшено майже на 17 мільйонів гривень

опубліковано 15 жовтня 2020 о 09:23

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, в результаті заходів, які вживались фахівцями податкової служби в межах діючого законодавства, упродовж третього кварталу поточного року забезпечено зменшення суми податкового боргу на 16,8 млн. гривень.

Зокрема, з метою забезпечення погашення податкового боргу, боржникам направляються податкові вимоги, здійснюється опис майна у податкову заставу, готуються документи для подачі позовів до суду щодо надання дозволів на погашення податкового боргу юридичних осіб - боржників за рахунок готівкових (безготівкових) коштів та за рахунок майна, яке знаходиться у податковій заставі.

Також, до суду подаються позови для надання дозволів на звернення стягнення на активи боржників - фізичних осіб через Державну виконавчу службу.

Зауважимо, що для забезпечення погашення заборгованості зі сплати ЄСВ боржникам направляються вимоги про сплату боргу (недоїмки), якими охоплено весь обсяг новоствореної заборгованості з ЄСВ по юридичних та фізичних особах. Узгоджені вимоги направляються до органів Державної виконавчої служби. Як результат -  в рахунок погашення заборгованості по ЄСВ протягом дев’яти  місяців поточного року забезпечені надходження в сумі 17,3 млн. грн., що на 4,9 млн. грн. більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Нагадаємо, інформацію про наявність або відсутність заборгованості можна дізнатись в Електронному кабінеті платника. Зокрема, в електронному сервісі «Стан розрахунків з бюджетом» та «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера». Вхід до електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Кожен має пам’ятати, що своєчасно сплачені податки є запорукою добробуту усіх громадян та держави в цілому!