Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємці можуть використовувати безкоштовний програмний РРО, який завантажується на комп’ютер, смартфон чи планшет

опубліковано 21 жовтня 2020 о 14:32

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують суб’єктам господарювання, що з 1 серпня поточного  року платники податків мають можливість замість традиційного касового апарату використовувати  безкоштовний програмний РРО, який можна завантажити на комп’ютер, смартфон чи планшет.

Для допомоги платникам податків на офіційному порталі ДПС України  розміщено банер ПРОГРАМНІ РРО за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ , де можна ознайомитись з нормативно-правовими актами щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій, покроковою  інструкцією щодо реєстрації та встановлення ПРРО,  актуальними питаннями – відповідями з цієї тематики та низкою презентаційних матеріалів щодо впровадження  програмних РРО.

Звертаємо увагу, що законодавчо не встановлено обмежень щодо використання суб’єктом господарювання наряду з апаратним програмного РРО.

Суб’єкт господарювання самостійно, виходячи з власних потреб, обирає вид РРО (програмний та/або апаратний) засобами якого має намір здійснювати реєстрацію розрахункових операцій відповідно до вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

У разі, якщо суб’єкт господарювання приймає рішення використовувати програмний РРО замість апаратного, реєстрацію апаратного РРО необхідно скасувати.