Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівненщина: громадяни - власники нерухомості вже сплатили 34 млн. гривень податку на нерухоме майно

опубліковано 23 жовтня 2020 о 14:03

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що протягом січня-вересня поточного року фізичні особи сплатили до місцевих бюджетів 34,0 млн. грн.  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 5,2 млн. грн. більше аналогічного періоду минулого року. Податківцями було сформовано близько 29 тисяч податкових повідомлень-рішень з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для  фізичних осіб – власників такої нерухомості.

Звертаємо увагу жителів Рівненщини, які мають у власності нерухомість, що власники квартири чи квартир, загальна площа яких перевищує 60 кв. метрів, власники житлового будинку чи будинків, загальна площа яких перевищує 120 кв. метрів, або різних типів об’єктів нерухомості загальною площею понад 180 кв. метрів повинні сплатити податок на нерухоме майно протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення.

Наголошуємо, що відповідно до Податкового кодексу України за порушення термінів сплати податку контролюючі органи застосовують до порушника фінансові санкції у вигляді штрафу у сумі від 10% до 20% своєчасно несплаченої суми податку.

У разі неотримання податкових повідомлень-рішень на сплату податку, або встановлення розбіжностей у наявній інформації про об’єкт нерухомості, платнику податку необхідно звернутися з оригіналами документів, що підтверджують право власності на нерухомість, до контролюючого органу за своєю податковою адресою.