Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями Рівненщини упереджено розповсюдження ризикового податкового кредиту

опубліковано 04 листопада 2020 о 09:26

Працівниками Головного управління ДПС у Рівненській області в рамках моніторингу реєстрації податкових накладних упереджено розповсюдження  ризикового податкового кредиту одним із підприємств області.

Особливу увагу привернуло те, що підприємством було подано на реєстрацію податкові накладні щодо реалізації різноманітних будівельних матеріалів та послуг на загальну суму 22 713,3 тис. грн., в т.ч. ПДВ 3 785,6 тис. гривень.

Аналізом інформаційних систем ДПС було встановлено відсутність у суб’єкта господарювання відомостей про об'єкти оподаткування (форма 20 ОПП не подавалась), відсутності трудових ресурсів,  придбання товарів за номенклатурою відмінною від тих, що були зазначені в накладних, поданих на реєстрацію.

Реєстрація поданих суб’єктом господарювання податкових накладних була зупинена за наявними ознаками ризиковості з пропозицією надати пояснення щодо проведених операцій та копії документів, що підтверджують фактичне їх проведення.

Таким чином, було упереджено можливість реєстрації таким суб’єктом податкових накладних з метою формування податкового кредиту з ознаками фіктивності для підприємств реального сектору економіки на загальну суму 22 713,3 тис.грн., в т.ч. ПДВ 3 785,6 тис. гривень.