Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Рівненщини використовують своє право на доступ до публічної інформації

опубліковано 05 листопада 2020 о 08:53

 В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що з метою забезпечення прозорості та відкритості своєї діяльності, реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, надання інформації за запитами відповідно до Закону України „Про доступ до публічної інформації” (далі – Закон)  податковою службою області забезпечено розгляд документів з проханням надати публічну інформацію.

Так, станом на 01.11.2020 до ГУ ДПС в області поштою та електронною поштою надійшло 110 запитів на отримання публічної інформації, за результатами розгляду яких надано відповіді відповідно до вимог чинного законодавства України на 109 запитів (один запит знаходився на розгляді).

За категоріями запитувачів (відповідно до Закону) найбільше запитів надійшло від фізичних осіб – 79 (або 72%),  від юридичних осіб – 30 (або 27%), від представників засобів масової інформації – 1 (або 1%).

Запитувачі, зокрема, зверталися з проханням надати інформацію щодо діяльності  суб’єктів господарювання, надання копій документів, відомостей про третіх осіб, стану надходження податків, надання інформації по сплаті податків.

За результатами розгляду задоволено 86 запитів (79% від загальної кількості), відповідно до статті 22 Закону 2939 відмовлено в задоволенні 20 запитів (18% від загальної кількості), 3 запити на інформацію (3% від загальної кількості) надіслані належним розпорядникам інформації.

Станом на 01.11.2020 один запит знаходився на розгляді.

Звертаємо увагу, що для спрощення процедури оформлення письмового запиту на отримання публічної інформації можна використовувати Форму для подання запиту на отримання публічної інформації, що знаходиться у володінні органів Державної податкової служби.

Зазначена Форма та інша інформація щодо публічної інформації розміщена на субсайті Територіальних органів ДПС в Рівненській області у розділі «Публічна інформація» за посиланням: https://rv.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/dostup-do-publichnoi-info/.

Електронна адреса Головного управління ДПС у Рівненській області для подання запиту на отримання публічної інформації: rv.official@tax.gov.ua.