Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадська рада при ГУ ДПС у Рівненській області провела чергове засідання

опубліковано 02 листопада 2020 о 09:39

Громадська рада при Головному управлінні ДПС у Рівненській області провела чергове засідання, яке з врахуванням карантинних заходів відбулось в онлайн  форматі.

На порядку денному були питання реорганізації податкової служби, підсумки роботи податківців області за  три квартали поточного року, робота Центрів обслуговування платників в умовах карантину, використання дистанційного формату спілкування та електронних сервісів ДПС.

У засіданні Ради прийняли участь представники Територіального відділення ВГО «Асоціація платників податків України» в Рівненській області, тож учасники заходу також обговорили актуальні питання співпраці Громадської ради з ТВ ВГО «Асоціація платників податків України» щодо вирішення спірних питань застосування податкового законодавства.

Керівник податкової служби області Віталій Чуй повідомив, що наразі триває процес реорганізації служби, та ознайомив присутніх з основними його етапами,  підкресливши важливу роль комунікації з бізнесом та громадськістю. Він зауважив, що податківці, наразі, працюють у звичайному режимі, адже платники податків не повинні відчувати будь-яких незручностей від цих змін.

Віталій Чуй назвав декілька цифр, які це підтверджують. Так, за 9 місяців поточного року платники податків області сплатили до зведеного бюджету країни 6,8 мільярдів гривень. Темпи наповнення бюджетів усіх рівнів на 8,4 відсотків або на 529,4 млн. гривень більше, ніж за цей період минулоріч. Крім цього, за вказаний період  платниками сплачено 3,8  млрд. грн. єдиного соціального внеску та 278,6 млн. грн. військового збору.

Керівник ГУ ДПС в області висловив подяку кожному платнику Рівненщини за сумлінне та відповідальне ставлення до сплати податків, зборів та платежів до бюджетів усіх рівнів. Зазначив, що податкова служба в пріоритетах залишає, перш за все, сервісний підхід в обслуговуванні платників та створення комфортних умов ведення бізнесу в регіоні, що сприятиме своєчасному та в повному обсязі виконанню податкових зобов’язань платниками податків.

У свою чергу, Голова Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Рівненській області Богдан Гапяк доповів про роботу Громадської ради, зокрема про проведення роз’яснювальних заходів серед платників податків щодо новацій податкового законодавства. Відмітив, що в умовах пандемії, популяризація сторінок податкової служби у соціальних мережах є досить актуальною. Також він акцентував увагу присутніх на тому, що не зважаючи на запровадження карантинних заходів, Громадською радою було розглянуто чимало питань щодо застосування норм податкового законодавства. Відповідні пропозиції було напрацьовано у тісній співпраці з територіальним відділенням Асоціацїї платників податків та направлено до адресатів на найвищому рівні.

Під час обговорення членами Громадської ради при ГУ ДПС в області були озвучені й проблемні питання, серед яких особливості наповнення місцевих бюджетів, легалізація праці та інші. На завершення засідання було вирішено визначити перелік найбільш актуальних тем та включити їх до розгляду на наступних засіданнях Громадської ради.

 фотогалерея