Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Цифра дня: На Рівненщині надходження ПДФО склали понад 4 мільярда гривень

опубліковано 11 листопада 2020 о 08:55

Як повідомили в ГУ ДПС у Рівненській області,  за підсумками десяти  місяців 2020 року на Рівненщині до бюджетів усіх рівнів сплачено понад 4 мільярди 158 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. За словами в.о. начальника  податкової служби області Надії Друзюк, з легальних доходів жителів області  до скарбниці країни спрямовано на 367 млн. грн. більше ПДФО, ніж минулого року.

Не зважаючи на несприятливі економічні чинники через пандемію COVID-19, в області збережена позитивна динаміка сплати ПДФО, що є результатом соціально відповідальної позиції представників підприємництва та якісному процесі адміністрування податку з боку ДПС.

Зауважимо, що ПДФО є основним джерелом наповнення місцевого бюджету. В структурі надходжень він займає позицію лідера – близько 60 відсотків від загальної суми інших податків і зборів.

Головне управління податкової служби області звертає увагу роботодавців  на дотримання вимог трудового законодавства: офіційне оформлення співробітників, своєчасну виплату заробітної плати, недопущення її виплати в  “конвертах”. Адже бюджетна стабільність кожної громади найбільшою мірою залежить від повноти легалізації праці.