Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На порядку денному – погашення заборгованості із заробітної плати

опубліковано 02 грудня 2020 о 10:10

З метою здійснення контролю за своєчасністю виплати заробітної плати в регіоні та недопущення зростання її заборгованості в Рівненській ОДА  відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати. У заході взяла участь заступник начальника ГУ ДПС у Рівненській області Надія Друзюк, яка зазначила, що у нинішніх кризових умовах актуальною темою є реалізація гарантій оплати праці та організація заходів недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати. Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності, при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати.

На комісії було зазначено, що з метою підвищення рівня виплати зарплати станом на початок листопада було проведено 200 засідань тимчасових комісій різних рівнів, заслухано звіти 531 керівника підприємств – боржників, 418 керівників попереджено про відповідальність за порушення трудового законодавства з оплати праці. Тож за статистичними даними загальна сума заборгованості із виплати зарплати зменшилась протягом жовтня на 2022,3 тис. гривень.

Як зазначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, пандемія стала справжнім випробуванням не лише для економіки Рівненщини. Щоб врятувати бізнес, підприємці шукають різні шляхи виходу з кризи. Проте, незважаючи на труднощі, роботодавці повинні стабільно та вчасно виплачувати зарплату своїм працівникам.

Під час засідання було заслухано представників підприємств-боржників, детально обговорено усі випадки затримки заробітних плат та напрацьовано шляхи активізації роботи з ліквідації такої заборгованості.