Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівненщина: на соціальні виплати бізнес регіону спрямував більше 4,8 млрд. гривень ЄСВ

опубліковано 07 грудня 2020 о 11:03

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, надходження по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування протягом січня – листопада 2020 року від платників податків Рівненщини склали 4 млрд. 806 млн. гривень.

Цей показник на 365 млн. гривень перевищує минулорічну суму сплати ЄСВ за аналогічний період.

Як зазначив керівник податкової служби області Віталій Чуй, контроль за дотриманням податкового законодавства з реалізації державної політики в адмініструванні єдиного внеску є одним із пріоритетних напрямків діяльності відомства, оскільки заробітна плата громадян та доходи фізичних осіб-підприємців є основним джерелом для сплати ЄСВ, за рахунок якого наповнюються фонди соціального страхування, фінансуються державні соціальні програми, здійснюється виплати пенсій, допомоги громадянам тощо.

Податківці нагадують  суб’єктам господарювання, що з 1 вересня поточного року підвищено розмір мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень. Відповідно таке підвищення вплинуло на мінімальний розмір єдиного внеску: з 01.09.2020 мінімальний розмір ЄСВ становить 1100 грн. на місяць (5000 х 22% ).