Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юридичні особи, для отримання одноразової компенсації з метою відшкодування витрат понесених на сплату ЄСВ, подають заяву до 21 грудня

опубліковано 16 грудня 2020 о 10:12

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що Постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1234 затверджено Порядок надання одноразової компенсації,  з метою відшкодування витрат, понесених на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Так, для отримання компенсації суб’єкт господарювання до 21 грудня 2020 р. подає до територіального органу ДПС за місцем обліку як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування заяву на отримання одноразової компенсації суб’єктом господарювання за формою згідно з додатком до цього Порядку 1234. Заява подається засобами електронного зв’язку в електронній формі у форматі (стандарті), затвердженому в установленому порядку, з дотриманням вимог Законів України “Про електронні документи та електронний документообіг”  та “Про електронні довірчі послуги” із зазначенням всіх обов’язкових реквізитів та з використанням засобу кваліфікованого електронного підпису.

Датою подання заяви є дата, зафіксована у квитанції про отримання заяви (перша квитанція), яка формується в автоматичному режимі (в електронній формі), надсилається суб’єкту господарювання протягом операційного дня та є підтвердженням отримання такої заяви.

Заява розглядається територіальним органом ДПС протягом трьох робочих днів з дня її отримання. Перебіг трьох робочих днів розпочинається з дня, що настає за днем отримання такої заяви. У разі коли останній день строку розгляду заяви припадає на вихідний, святковий або неробочий день, останнім днем строку вважається наступний за вихідним, святковим або неробочим робочий день.

Про результати розгляду заяви суб’єкту господарювання надсилається квитанція про внесення даних заяви до реєстру (друга квитанція), яка формується в автоматичному режимі (в електронній формі) та є підтвердженням внесення даних заяви до реєстру.

Квитанції надсилаються на електронну адресу, з якої надійшла заява, а також розміщуються в електронному кабінеті.

 

Постанова№ 1234