Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві скарбниці Рівненщини отримали понад 121 мільйон гривень акцизного податку

опубліковано 22 грудня 2020 о 10:04

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, на території області здійснюють діяльність в сфері торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами 2375 суб’єктів господарювання та 543 СГД які реалізують у роздріб пальне. За січень –листопад поточного року платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів  сплачено до місцевих бюджетів області  121,2 млн. грн., що на 6,4 млн. грн. більше ніж за відповідний період минулого року.

Згідно чинного законодавства платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування такі підакцизні товари: пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, нафтопродукти, насамперед бензин та дизельне пальне, паливо моторне альтернативне, біодизель, скраплений газ тощо.

Податківці нагадують, що акцизний податок перераховується до місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, для подання податкової декларації за місячний податковий період.

Головне управління ДПС у Рівненській області