Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Рівненщини отримали 697 мільйонів гривень єдиного податку

опубліковано 16 січня 2021 о 12:45

Платники Рівненщини, що обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, за результатами 2020 року сплатили  до місцевих бюджетів більш ніж 697 млн. грн. єдиного податку. Від фізичних осіб – підприємців надійшло 522,2 млн. грн., юридичні особи сплатили 96,6 млн. грн. та сільськогосподарські товаровиробники - платники єдиного податку 4 групи -78,2 млн. гривень.

За словами начальника ГУ ДПС у Рівненській  області Віталія Чуя, позитивний приріст у порівнянні з 2019 роком склав 47,4 млн. гривень.  

Керівник податкової служби області нагадує, що єдиний податок у повному обсязі спрямовується суб’єктами господарської діяльності безпосередньо до місцевих бюджетів. Відтак, його своєчасна та у повному обсязі сплата дозволяє забезпечити фінансування поточних потреб місцевих громад та сприяє їхньому розвитку.

Також у податковій службі області звертають увагу, що підприємці, які  перебувають на І групі платників єдиного податку, звільняються від сплати за грудень 2020 – травень 2021 рр. єдиного податку та єдиного внеску. Зазначені зміни передбачені Законом України від 04.12.2020 року №1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»