Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Територіальні громади Рівненщини отримали 102,5 млн. грн. податку на нерухомість

опубліковано 20 січня 2021 о 11:41

За результатами 2020 року платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, перерахували до місцевих бюджетів Рівненської області 102,5 млн.  гривень.

За словами начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Віталія Чуя фактичні надходження перевищили надходження 2019 року на 13,7 млн.грн., або на 15,5%.

Посадовець додає, що у загальній сумі перерахованого податку понад 61,5 млн. грн. – це внесок юридичних осіб. Решту коштів, 41 млн. грн., перерахували фізичні особи – власники нерухомості. При цьому і ті, й інші – з позитивною динамікою – плюс 5,9 млн. грн. та плюс 7,8 млн. грн. відповідно.

Нагадуємо, Законом України від 30.03.2020 №540-ІХ внесено зміни до Податкового кодексу згідно з якими об’єкти нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, з 1 по 31 березня 2020 року не оподатковуються. Тобто, суб’єкти господарювання звільняються від сплати податку на нерухоме майно на один місяць. Платники - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до податкових органів області за місцезнаходженням об'єкта/об'єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Про суму нарахованого податку на нерухоме майно громадян – фізичних осіб повідомляють податкові органи області за місцем податкової адреси, вручаючи податкові повідомлення-рішення до 1 липня звітного року.