Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 460 мільйонів гривень плати за землю отримали місцеві скарбниці Рівненщини

опубліковано 28 січня 2021 о 11:08

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, власниками та орендарями земельних ділянок краю за результатами 2020 року сплачено  460,7 мільйонів гривень плати за землю.

Понад 85 відсотків сплати цього платежу – внесок юридичних осіб. Вони перерахували понад 394,1 млн. гривень. Фізичні особи поповнили скарбниці місцевих громад на 66,6 млн. грн. плати за землю

Нагадуємо, що платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, а об’єктами оподаткування – земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні, та земельні частки (паї), які перебувають у власності. Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

Юридичні особи – платники плати за землю самостійно обчислюють суму плати за землю щороку станом на 01 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають до відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями.

Нарахування фізичним особам сум плати за землю проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилають платнику у порядку, визначеному ст. 42 Податкового кодексу України, до 01 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення земельного податку та/або орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності.