Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коли оподатковується дохід від продажу рухомого майна

опубліковано 04 лютого 2021 о 11:42

Враховуючи те, що з 1 січня розпочалася кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2020 році, Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує жителям краю, що при отриманні доходу від продажу (обміну) протягом звітного року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда – такий дохід не підлягає оподаткуванню.

У разі продажу протягом року двох об’єктів такого майна отриманий платником дохід підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб  за ставкою 5 %.

А ось під час продажу першого вантажного автомобіля, третього та наступних об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда або іншого транспортного засобу, отриманий дохід  підлягає оподаткуванню за ставкою 18%.

Крім того, такі доходи є об’єктом оподаткування військовим збором за ставкою 1,5 %.

Отже, не уникайте свого громадянського обов’язку та до 01 травня поточного року задекларуйте дохід, отриманий у 2020 році від продажу автотранспорту. Для цього зверніться до податкових органів за місцем вашої реєстрації для подання податкової декларації про майновий стан і доходи.

При відвідуванні податкових органів максимально дотримуйтесь карантинних обмежень. Перебувайте у приміщенні у масках чи респіраторах, дотримуйтеся соціальної дистанції, уникайте скупчень людей.

Рекомендуємо подати декларацію дистанційно за допомогою Електронного кабінету, попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис.

 

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Підписуйтеся  на зручний формат від податкової служби: https://t.me/tax_gov_ua

Отримуйте корисну інформацію:

Facebook ГУ ДПС у Рівненській області:  https://www.facebook.com/tax.rivne

 YouТube-канал ГУ ДПС у Рівненській області:  https://www.youtube.com/channel/UC3Yx2cJKGz-mt6L7bQ-w7tQ