Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Рівненщини заборгували місцевим бюджетам більше 198 мільйонів гривень

опубліковано 02 лютого 2021 о 13:07

За інформацією управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Рівненській області, на початок лютого податковий борг до зведеного бюджету склав 624,4 млн. гривень (87,3 млн. грн. з них – це борг банкрутів), у т.ч. борг до місцевого бюджету – 198,3 млн. гривень.

Зокрема, місцеві бюджети області недоотримали 44,5 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, 77,6 млн.грн. плати  за  землю, 19,8 млн.грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Всього ж на Рівненщині  13,5 тис. платників податків боргують бюджету країни.

З повною Інформацією про суб’єктів господарювання, які мають податковий борг станом на 01.01.2021 року, можна ознайомитись за посиланням https://tax.gov.ua/diyalnist-/pokazniki-roboti/dinamika-podatkovogo-borg/450753.html

В Головному управлінні ДПС в області нагадують платникам податків, що для забезпечення виконання своїх функцій, створення належного життєвого середовища для населення громади органи місцевого самоврядування повинні мати у своєму розпорядженні достатні фінансові ресурси, основу яких складають кошти відповідних бюджетів.

Сьогодні вся система фінансування виробничої і соціальної інфраструктур, комунально-побутового обслуговування населення, здійснення заходів щодо благоустрою, забезпечення екологічно чистого довкілля та інших заходів здійснюється через місцеві органи влади.  Саме місцеві податки і збори є одним із важливих джерел доходів бюджетів органів місцевого самоврядування та становлять основну доходну статтю бюджетів територіальних громад.

Тому, платники податків повинні відповідально відноситись до виконання своїх  зобов’язань щодо сплати усіх податків, зборів та платежів, зокрема до місцевих бюджетів. Та пам’ятати, що своєчасна та в повному обсязі сплата усіх належних платежів забезпечить розвиток громад, в яких вони живуть, працюють та будують майбутнє.