Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олексій Любченко: Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за плідну співпрацю у впровадженні реформ

опубліковано 10 лютого 2021 о 14:26

Пресслужба Державної податкової служби України 

Основні результати, ключові досягнення та подальші кроки у реалізації Програми з підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM) обговорювалися під час засідання Наглядового комітету цього проекту, яке відбулося 10 лютого. Захід відбувся за участі експертів Представництва Європейського Союзу в Україні, Групи підтримки України при Європейській Комісії, Надзвичайного та повноважного Посла Литовської Республіки в Україні, Литовського агентства з управління проєктами, Консультативної місії ЄС, Німецького товариства міжнародного співробітництва, Шведської агенції з міжнародної співпраці, представників Міністерства фінансів України, Державної податкової служби, Державної митної служби  та Рахункової палати України.

 «2020 рік був і важким і, разом з тим, успішним для Державної податкової служби. Ми впровадили реформу ДПС - створили єдину юридичну особу. Наголошую, що ці новації команда ДПС не розглядає як реформу заради реформи – ми змінили принципово зміст. Змінено формат роботи з великим платниками податків – створили 5 центрів галузевої компетенції, адже переконані, що податківець повинен знати технологію, тоді він краще буде знати податкову базу, що відповідно забезпечить якісний податковий контроль», - підкреслив Голова ДПС Олексій Любченко.

Він також зазначив, що з 1 січня 2021 року запрацював єдиний рахунок для сплати податків як альтернатива до діючої системи зарахування платежів.  Цим сервісом вже скористалось 1413 платників, на єдиний рахунок зараховано 15,7 млн грн платежів.

Крім того, з початку 2021 року ДПС запроваджено єдину уніфіковану форму податкової звітності з податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску.

В ДПС вже впроваджені такі електронні сервіси: система електронного адміністрування ПДВ, Е-субсидія, Електронний кабінет, Е-прозорро, Е-малятко, ID14, Е-повернення (повернення переплат – у режимі 24/7, дистанційно подати заяву на повернення коштів через Електронний кабінет в «три кліки»), ПРРО, Єдина звітність (ЄСВ+ПДФО), Єдиний рахунок, електронний сервіс «infoTAX».

«Я впевнений, що обраний шлях є комплексним та дозволить забезпечити динамічну та сталу трансформацію ДПС, що приведе до позитивних змін, які відчують платники податків», - підкреслив Голова ДПС.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»