Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Право на отримання податкової знижки як компенсація вартості навчання

опубліковано 15 лютого 2021 о 10:19

Головне управлінні ДПС у Рівненській області, продовжуючи тему кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2020 році,  надає роз’яснення щодо права на отримання податкової знижки як компенсації вартості навчання.

Зауважимо, що декларування витрат на оплату освітніх послуг є найчастішим видом витрат з метою отримання податкової знижки.

Зверніть увагу, що задекларувати можна витрати на оплату власного навчання або навчання члена сім'ї першого ступеня споріднення (діти, чоловік або дружина, батьки) у закладах дошкільної, позашкільної, загально середньої, професійної (професійно-технічної) освіти та вищих навчальних закладах. При цьому основним видом діяльності закладу повинна бути саме освітня діяльність.

До переліку основних документів, необхідних для оформлення податкової знижки, належать: копії паспорта, довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податку, довідки про заробітну плату, отриману протягом звітного року; копії документів, що підтверджують сплату (квитанції, платіжні доручення тощо); документів, що підтверджують ступінь споріднення (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб), якщо витрати здійснено на користь члена сім’ї, додається копія договору з навчальним закладом, де обов’язково має бути вказана вартість освітніх послуг.

Наголосимо на тому, що платником у квитанції про оплату навчальних послуг має бути вказаний саме отримувач знижки, який подає декларацію. Оплата супутніх послуг, наприклад, харчування, не враховується.

Податкова декларація про майновий стан і доходи на отримання податкової знижки  подається до 31 грудня 2021 року включно у будь-який зручний спосіб:

- через сервіс «Електронний кабінет» (з використанням електронного цифрового підпису);

- особисто або уповноваженою на це особою;

- поштою (з повідомленням про вручення та описом вкладення).

При відвідування податкових органів дотримуйтесь  умов карантинних заходів.

 

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Підписуйтеся  на зручний формат від податкової служби: https://t.me/tax_gov_ua

Отримуйте корисну інформацію:

Facebook ГУ ДПС у Рівненській області:  https://www.facebook.com/tax.rivne

 YouТube-канал ГУ ДПС у Рівненській області:  https://www.youtube.com/channel/UC3Yx2cJKGz-mt6L7bQ-w7tQ