Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові преференції – у ефірі «UA: Українське радіо Рівне»

опубліковано 15 лютого 2021 о 16:57

Про підтримку платників податків в період пандемії, декларування доходів громадян, податкові новації – про це говорили у програмі "Дослівно" Українського радіо Рівне. Гостями студії були  фахівці ГУ ДПС у Рівненській області - завідувач сектору пресслужби, адміністрування субсайту та комунікацій з громадськістю Ірина Матвійчук та начальник відділу по роботі з податковим боргом Богдан Бартманський. 

Гості студії проінформували краян про податкові преференції у частині податкового боргу, що передбачені Законом України від 4 грудня 2020 року №1072-IX задля підтримку бізнесу в період нокдауну. Зокрема, звернули увагу, що податкова служба в автоматичному режимі провела списання податкового боргу 84304 платникам податків Рівненщини на загальну суму 17 мільйонів 741 тисяч гривень. Така процедура передбачала разове списання несплачених податків і зборів, сукупний розмір яких станом на 1 листопада 2020 року для кожного платника не перевищував 3060 гривень та залишався несплаченим.

Також розказали про хід кампанії декларування доходів громадян, яка розпочалась 1 січня та триватиме до 1 травня, поінформували про результати минулорічного декларування, зупинились на конкретних випадках, коли у жителів краю виникає необхідність подання декларації про доходи.  Наголосили, що наразі податкова служба спрямовує свої зусилля на створення максимально зручних умов для декларування громадянами доходів – починаючи від комплексу інформаційних послуг і до часткового автозаповнення декларації в Електронному кабінеті, та запросили краян долучатись до дистанційної взаємодії.