Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Віталій Чуй: лише у співпраці територіальні громади зможуть реалізувати всі можливості щодо стабільного надходження податків і зборів до місцевих бюджетів

опубліковано 17 лютого 2021 о 11:38

Сьогодні економічна та інституційна спроможність є найбільш актуальними питаннями  територіальних громад, які отримали більше фінансових ресурсів, а поряд з цим - ширші повноваження та обов’язки. Тож керівники ОТГ, які управляють економічними процесами, зацікавлені у стабільних податкових надходженнях. Адже, лише маючи достатні фінансові ресурси, можна досягти розвитку  громади.

Саме ці питання стали темою  зустрічі керівництва Головного управління ДПС у Рівненській області та Соснівської  територіальної громади.

Спілкуючись, начальник податкової служби області Віталій Чуй озвучив питання надходжень до місцевого бюджету, зауваживши на резервах надходжень. Зокрема зазначив, що  громада  має бути зацікавлена у здійсненні на її території прозорої і законної підприємницької діяльності, адже це додаткові бюджетні надходження для розвитку інфраструктури та забезпечення соціальних потреб її мешканців.

Обговорили і питання погашення  заборгованості із податку на нерухоме майно та земельного податку фізичними особами, легалізації трудових відносин та ряд інших.

За результатами обговорення обидві сторони дійшли згоди, що такі зустрічі проводитимуться і надалі, бо лише у співпраці будуть реалізовані всі можливості щодо надходження податків і зборів до місцевого бюджету.