Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про головні досягнення Рівненщини - під час засідання колегії обласної державної адміністрації

опубліковано 17 лютого 2021 о 17:14

Про підсумки 2020 року, плани на 2021-й – виконання бюджетів, фінансову дисципліну, соціальний захист громадян - про це сьогодні говорили під час засідання колегії Рівненської обласної державної адміністрації, що проходила під головуванням голови Рівненської ОДА Віталія Коваля.

У засіданні колегії взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівництво Головного управління ДПС у Рівненській області та органів виконавчої влади, міські голови, голови територіальних громад, громадськість.

Як зазначив Віталій Коваль, Рівненщина - 5-та в урядовому моніторингу розвитку регіонів, вдалося забезпечили приріст у більшості галузей промисловості, а зростання обсягів виробництва продукції аграрного сектору є одними із найвищих в Україні. І у 2021 році теж хороший старт – збільшення доходів місцевих бюджетів усіх рівнів на 4,3 млн. гривень. Також продовжується активна робота 2020-го року щодо детінізації різних сфер. До прикладу, збільшенню акцизного збору, який залишається в бюджетах громад, сприяло виявлення 157 нелегальних АЗС, більшість із яких стали працювати «по-білому».

Голова ОДА наголосив, що завдяки системній реалізації в регіоні ініційованих Президентом України державних програм вдалось мінімізувати негативні наслідки карантинних обмежень, пов’язаних із пандемією, для суб’єктів малого і середнього підприємництва.

Під час колегії було акцентовано увагу на резервах, з якими мають працювати голови ТГ задля розвитку громад. Зокрема, в напрямку легалізації зайнятості населення, що дасть змогу залучити додаткові резерви надходжень податку на доходи фізичних осіб, як основного джерела формування дохідної частини місцевих бюджетів територіальних громад, забезпечення стабільних надходжень земельного податку, податку на нерухоме майно, єдиного та акцизного податків.

Підсумовуючи роботу колегії, Віталій Коваль зазначив, що усі досягнення вдалося зробити разом, завдяки спільним зусиллям і роботі усіх гілок влади та соціально-відповідального бізнесу.