Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці податкової служби Рівненщини нагадують підприємцям про можливість списання ЄСВ

опубліковано 18 лютого 2021 о 16:56

Про можливість списання ЄСВ для «сплячих» ФОП  фахівці ГУ ДПС у Рівненській області розказали в ефірі телеканалу «Сфера ТВ». Зокрема, заступника начальника управління адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Рівненській області Віта Іванчик нагадала, що якщо платник податків був зареєстрований як фізична особа – підприємець, але не здійснював підприємницьку діяльність протягом будь якого періоду з 2017-го по 2020-й рік та при цьому не застосовував спрощену систему оподаткування, то для такого платника передбачена можливість списати єдиний внесок, який був нарахований за цей період.

Для того, щоб такий борг був списаний, в строк до 1 березня поточного року необхідно здійснити державну реєстрацію припинення ФОП, подати звітність по єдиному внеску, якщо вона вчасно не подавалася, та надіслати  заяву в довільній формі про списання єдиного внеску до органів податкової служби.

Враховуючи, що така преференція діє лише до кінця лютого, Віта Іванчик звернулась до платників не зволікати з поданням заяви та скористатись можливістю списати ЄСВ.