Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Студенти знайомились з роботою податківців

опубліковано 22 лютого 2021 о 09:21

Днями до податківців Рівного завітали студенти Рівненського коледжу економіки і бізнесу.

Традиційно працівники Головного управління ДПС у Рівненській області ознайомили майбутніх фахівців економічного профілю з роботою Центру обслуговування платників, послугами, які можуть тут отримати платники податків.

В кожному із залів ЦОП присутні мали змогу побачити відлагоджений процес надання послуг платникам податків, серед яких  видача довідок та дозвільних документів, надання консультацій, приймання звітності, видача облікованої картки платника податків та інше.

Податківці проінформували молодь про можливість подання податкової декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки з витрат на навчання та про обов’язкове оподаткування окремих видів доходів громадян, наголосивши на перевагах дистанційного звітування.

Надалі знайомство з  податковими послугами та законодавством, яке регулює процес оподаткування, відбулось у форматі лекції.

Студенти також закріпили отримані знання відгадуючи податкові ребуси.

Приємно, що молодь досить непогано орієнтується в податковому законодавстві, чимало знає про оподаткування, хоча й ще досконало не вивчала цей предмет.

На завершення зустрічі податківці запросили студентів самостійно поповнювати такі важливі у їх майбутній роботі знання, відвідуючи офіційний портал Державної податкової служби України (tax.gov.ua), суб-сайт територіальних органів ДПС у Рівненській області (rv.tax.gov.ua), а також сторінки ДПС у соцмережах.