Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці продовжують онлайн спілкування з науковцями та студентами

опубліковано 19 лютого 2021 о 15:34

Сьогодні, щоб вирішити конкретне податкове питання, не обов'язково кудись телефонувати або йти до податкової інспекції. Достатньо стати користувачем електронних сервісів. Тим більше, впровадження інноваційних ІТ дає змогу зберегти дорогоцінний час для бізнесу. Тож питанням впровадження сучасних сервісів дистанційної взаємодії з ДПС була присвячена інтернет конференція, що відбулась на базі Національного університету водного господарства та природокористування у форматі співпраці з кафедрою обліку і аудиту.

Заступник начальника ГУ ДПС у Рівненській області Зоя Хоній, відкриваючи конференцію, зазначила, що одним із кроків на шляху до забезпечення сприятливих умов для ведення підприємницької діяльності суб’єктами господарювання є обмін інформацією контролюючих органів і платників податків за допомогою електронного документо­обігу. Для цього на веб-порталі ДПС України забезпечено доступ до низки безкоштовних електронних сервісів, скориставшись якими платники податків можуть подати звітність, отримати необхідні послуги, довідки чи інформацію у режимі онлайн. Одним із найпопулярніших сервісів є Електронний кабінет, який працює цілодобово в реальному часі і не вимагає використання жодного додаткового програмного забезпечення. Його призначення  — надати платнику податків можливість реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування у режимі online, суттєво зменшити витрати на адміністрування податків і зробити інформацію щодо кожного платника податків доступною та прозорою. А постійне  розширення функціоналу Е-кабінету зводить особисте спілкування з контролюючими органами до мінімуму, що, в свою чергу, унеможливлює виникнення корупційної складової в органах ДПС.

Під час конференції фахівці податкової служби  розказали про переваги дистанційної взаємодії, нові можливості сервісів ДПС, які постійно оновлюються та вдосконалюються, докладно зупинились на роботі електронного кабінету.

Студенти, зі своєї сторони, підготували цікаві проекти про сучасні шляхи використання новітніх технологій в сфері економіки. Тож учасники з цікавістю заслухали роботу студентки 5 курсу Катерини Бондарчук на тему “Економічні злочини та шахрайство».

Спілкуючись, також обговорили  цікаві пропозиції для студентів стосовно діджітал-податкового волонтерства в рамках практичної підготовки та  відзначили гарні перспективи подальшої співпраці та висловили впевненість в успішній реалізації всіх спільних проєктів.