Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Землевласники Рівненщини перерахували територіальним громадам 32,3 млн. грн. земельної плати

опубліковано 25 лютого 2021 о 10:26

У cічні 2021 року платники податків спрямували до місцевих бюджетів Рівненщини 32,3 млн. грн. плати за землю.

Майже 91 відсоток сплати цього платежу – внесок юридичних осіб. Адже вони перерахували з початку року 29,5 млн. грн. плати за землю, відповідно фізособи поповнили скарбниці місцевих громад на 2,8 млн.  гривень.

Керівник податкової служби області Віталій Чуй підкреслює, що плата за землю, як різновид податку на майно, належить до бюджетоутворюючих платежів місцевих громад. Тобто, сплачені за користування землею кошти, зараховуються до бюджету громади, на території якої знаходиться земельна ділянка. Тому податківці звертаються до громадян не зволікати зі сплатою земельного податку - це кошти, які будуть використані на потреби громади.

Нагадуємо жителям Рівненщини, що згідно з п. 286 Податкового кодексу України нарахування фізичним особам сум податку проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилають платникові за місцем його реєстрації до 01 липня поточного року. Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

У аналогічному порядку здійснюється нарахування фізичним особам орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності та визначаються строки її сплати.

Юридичні особи самостійно нараховують та сплачують податок до бюджету.

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»: https://t.me/infoTAXbot