Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулось засідання Громадської ради

опубліковано 25 лютого 2021 о 16:37

Громадська рада при Головному управлінні ДПС у Рівненській області провела чергове засідання, участь у якому взяли начальник ГУ ДПС у Рівненській області Віталій Чуй та голова Територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» Маріян Года.

На початку засідання зі вступним словом до членів Громадської ради звернувся голова Ради Богдан Гапяк, який привітав усіх присутніх та ознайомив з порядком денним.

Відповідно до порядку денного на  розгляд були винесені  питання щодо результатів  та напрямків роботи ГУ ДПС у Рівненській області, законодавчі новації, проведення інформаційних кампаній ДПС та  організаційні питання діяльності Ради.

Під час засідання  начальник ГУ  ДПС у Рівненській області  Віталій Чуй проінформував  членів Громадської ради щодо діяльності податкової служби в області. Зокрема зазначив, що не зважаючи на  карантинні обмеження, 2020 рік вдалось завершити з високими показниками і в надходженнях до бюджетів усіх рівнів утрималась позитивна динаміка. Наголосивши, що за такими результатами, в першу чергу,  кропітка робота бізнесу Рівненщини, який  є відповідальними перед державою. Тому податківці завдячують усім платникам, які в непростих економічних умовах cумлінно сплачували податки.

Керівник податкової служби області зупинився на законодавчих новаціях, направлених на підтримку платників на час здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, пов’язаних з ковідом, на напрямках роботи у поточному році, наголосивши на резервах, використання яких дало б можливість збільшити доходи, зокрема  місцевих бюджетів. 

Особливу увагу звернув на проблему у забезпеченні балансу населення та робочих місць, зазначивши, що у 2019 році з 29,6 млн. економічно активного населення країни  не отримували  доходів 11,8 млн. Зокрема, на Рівненщині 11%  економічно активного населення не отримували жодних доходів протягом 10 років. Це свідчить про те, що частина робочих місць ймовірно перебуває в «тіні». Тому, легалізація доходів громадян в пріоритетах служби.

Під час засідання присутні обговорили питання щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій суб’єктами малого бізнесу,  зменшення податкового боргу платників податків, а також вирішили низку інших питань стосовно податкового законодавства,  діяльності Громадської ради та співпраці з Територіальним відділенням АППУ.

Начальник ГУ ДПС в області висловив подяку членам Громадської ради за співпрацю та активну позицію, запевнивши в незмінності курсу податкової служби на поглиблення партнерських відносин з бізнесом та інститутами громадянського суспільства

На завершення заходу Богдан Гапяк подякував за  злагодженість у роботі та належну організацію засідання.