Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування – 2021: Майже 60 тис. громадян вже прозвітували про доходи, отримані минулого року

опубліковано 03 березня 2021 о 13:26

Пресслужба Державної податкової служби України 

На сьогодні громадянами подано майже 60 тис. податкових декларацій про майновий стан і доходи, в яких задекларовано загальний дохід у сумі 10,3 млрд грн. До сплати визначено податкові зобов’язання на суму 323,4 млн грн, з них 280,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 42,7 млн грн військового збору. 

Першість по дохідності бюджету належить столиці – до сплати задекларовано 82,2 млн грн податкових зобов’язань, у Львівській області задекларовано до сплати майже 42 млн грн, у Запорізькій – 20 млн грн.  Найбільшу суму задекларовано мешканцем Львівщини – 35,5 млн гривень.

Звертаємо увагу, що останній день подання декларації про майновий стан і доходи – 30 квітня 2021 року.

Крім громадян, які зобов’язані подавати декларації, є категорія осіб, які мають право на таке подання для повернення частини податку на доходи фізичних осіб, утриманого із заробітної плати. Таке право виникає у платників податків у разі понесення витрат, дозволених для включення до податкової знижки, перелік яких визначено у статті 166 Податкового кодексу України.

Кількість громадян, які з початку року задекларували право на податкову знижку, становить 14 тис. осіб. Сума податку на доходи фізичних осіб, визначена платниками податків до повернення. – 50 млн грн.

Найбільше громадяни декларують право на податкову знижку за витратами, понесеними на користь закладів освіти – подано 11 тис. декларацій та за витратами на сплату страхових платежів та пенсійних внесків – 2,2 тис. декларацій.  

Скористатись податковою знижкою можна лише до кінця року – на наступні роки таке право не переноситься. Останній день подання декларації для отримання податкової знижки – 31.12.2021 включно.  

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»