Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черговий вебінар: актуальні питання сьогодення для платників податків

опубліковано 24 березня 2021 о 11:58

Фахівцями Головного управління ДПС у Рівненській області під час чергового вебінару було надано відповіді на актуальні питання, які виникають сьогодні у платників податків щодо змін у податковому законодавстві. Зокрема, це стосується застосування новітніх реєстраторів розрахункових операцій та нюансів цьогорічної кампанії декларування доходів громадян.

Заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Зоя Хоній під час навчання зазначила: «На сьогодні вимога обов’язкового використання при розрахунках зі споживачами касових апаратів стосується не всіх суб’єктів господарювання. Але з наступного року коло таких суб’єктів значно розшириться. Тому інформувати платників податків про основні аспекти застосування РРО є досить актуальним. Чимало підприємців вважають, що касові апарати - це певні труднощі у веденні діяльності. Тож будемо розвіювати такі міфи».

Насправді реєстратори не створюють проблеми, а вирішують їх. Сам касовий апарат дає для підприємця багато переваг - і бухгалтерський облік, і можливість за оптимальний час підрахувати залишки, зробити переоцінку товару, запрограмувати ціни для нових товарів та інше. Особливо коли йде мова про програмний РРО. Детальнішу інформацію про це та тонкощі практичного застосування ПРРО роз’яснила головний державним інспектор управління електронних сервісів Галина Крат.

Так як зараз триває кампанія декларування доходів громадян, під час вебінару  було розглянуто нюанси цьогорічної кампанії. Головним державним інспектором сектору пресслужби Інною Яремчук роз’яснено питання оподаткування доходів від продажу рухомого та нерухомого майна, отримання спадщини або подарунків та інших видів доходів відповідно до чинного законодавства.

Щоб переглянути вебінар перейдіть за наступним посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=jQb9cbzxFCQ

 

Корисні посилання на офіційні сторінки Державної податкової служби України: