Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про допомогу бізнесу під час пандемії говорили у Рівненській ОДА

опубліковано 02 квітня 2021 о 13:19

У Рівненській ОДА під керівництвом заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка відбулося засідання робочої групи із вирішення проблемних питань діяльності фізичних осіб – підприємців, до складу якої увійшли представники громадських організацій, ФОПи, суб’єкти малого підприємництва.

У засіданні взяв участь заступник начальника відділу фактичних перевірок Головного управління ДПС у Рівненській області Віктор Шлапак.

Під час заходу розглянули питання підтримки бізнесу в умовах карантину. Ігор Тимошенко зазначив, що держава гарантовано виплатить по 8 тисяч гривень підприємцям та працівникам підприємств, які постраждають внаслідок запровадження «червоної» зони. Днями парламент прийняв закон, яким передбачено виплату допомоги  також і за рахунок коштів місцевого бюджету..

Віктор Шлапак повідомив,  що Законом №1072, який набрав чинності 10 грудня 2020 року, підприємців, що перебувають на І групі платників ЄП, звільнили від сплати єдиного податку за грудень 2020 – травень 2021 рр. За ці ж місяці такі підприємці не сплачуватимуть за себе ЄСВ, а страховий стаж для пенсії в них зберігатиметься.