Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн сервіс ЗІР від ДПС - мінімізація витрат часу бізнесу на отримання інформаційно-довідкових послуг

опубліковано 05 квітня 2021 о 12:01

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що на вебпорталі ДПС України функціонує  Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (далі – ЗІР), робота якого направлена на забезпечення суспільства своєчасною, достовірною і повною довідковою інформацією.

У розділі «Запитання – відповіді з Бази знань»  ЗІР для платників податків реалізована можливість самостійного пошуку інформації, шляхом ознайомлення з редакціями відповідей на запитання, з якими звертаються клієнти до Контакт-центру засобами телефонного зв’язку, електронною поштою та письмово.

Розділ «Нормативні та інформаційні документи» містить нормативні та інформаційні документи з питань оподаткування, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та інших питань законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи ДПС, а також інформацію стосовно роботи органів ДПС.

Розділ «Єдиний реєстр ІПК, електронний кабінет» має безпосередній перехід до Єдиного реєстру індивідуальних податкових консультацій ДПС та інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет».

Розділ «Програмні РРО» містить актуальні запитання-відповіді з питань використання програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Розділ «Електронні довірчі послуги» надає можливість користувачам ресурсу ознайомитись із найактуальнішими запитаннями щодо отримання електронних довірчих послуг у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС та більш детально ознайомитись з порядком отримання електронних довірчих послуг, переліком документів для отримання таких послуг, завантажити форми реєстраційних документів разом зі зразками заповнення, ознайомитись з інформацією про місцезнаходження та режим роботи відокремлених пунктів реєстрації користувачів Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС тощо.

Функціонал ресурсу забезпечує можливість пошуку інформації по певному податку, напряму діяльності, в т.ч. з використанням ключових слів, шляхом перегляду за певні періоди інформації, по запитаннях-відповідях, розміщених в Базі знань, назвах нормативних та інформаційних документів.

І це лише частина сервісів, переваги яких платники вже можуть оцінити

Тож, не витрачайте час на телефонні розмови та очікування вільного працівника Контакт-центру – переходьте до онлайн спілкування, використовуючи чат безпосередньо у ЗІР або у месенджерах Viber/Telegram для отримання інформаційно-довідкових послуг з питань оподаткування, єдиного внеску та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС.

Для переходу до чату «Контакт-центр Податкової» у Telegram або у Viber скористайтесь відповідними кнопками на головній сторінці ЗІР https://zir.tax.gov.ua/)


Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»: https://t.me/infoTAXbot