Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівненщина: платники податків перерахували на зміцнення обороноздатності України більше 114 млн. грн. військового збору

опубліковано 08 квітня 2021 о 08:30

У Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомляють, що платники податків краю активно підтримують українське військо: у січні-березні поточного року з доходів мешканців Рівненщини до державного бюджету було перераховано 114,5 млн. грн. військового збору. За словами керівника податкової служби області Віталія Чуя, цей показник на 20,7 млн. грн., або на 22 % більше показника за аналогічний період минулого року. 

У відомстві зазначають, що оскільки військовий збір сплачується з легальних доходів громадян, то визначним фактором збільшення загальної суми відрахувань є не лише ріст мінімальної заробітної плати, але й вихід з «тіні» найманих працівників та бізнесу і,  відповідно, розширення кола  платників цього збору.

Нагадаємо: військовий збір запроваджено з серпня 2014 року. Його ставка складає 1,5% від об’єкта оподаткування. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, які нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися: 

https://www.facebook.com/TaxUkraine