Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дохід, отриманий від надання репетиторських послуг, підлягає декларуванню

опубліковано 23 квітня 2021 о 14:02

Фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області нагадують жителям Рівненщини, що дохід, отриманий від надання репетиторських послуг, підлягає декларуванню.

Зауважимо, якщо викладач-репетитор у минулому році не був зареєстрований суб'єктом підприємницької діяльності, проте надавав репетиторські послуги фізичним особам, він зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року, а також нарахувати і сплатити до бюджету податок з доходів за ставкою 18% та 1,5% військового збору.

До послуг репетиторства відноситься підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових, а також дипломних робіт тощо.

Таким чином,  у громадян, які отримали такий дохід у 2020 році, виникає обов’язок подати річну декларацію про майновий стан і доходи. Граничний термін подання декларації – 30 квітня 2021 року.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук https://www.facebook.com/TaxUkraine