Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про нюанси, які виникають при заповненні іноземцями облікової картки фізичними особами – платника податків за ф. № 1ДР або заяві за ф. № 5ДР

опубліковано 17 травня 2021 о 14:49

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області надають роз’яснення щодо інформації, яка зазначається іноземцями при заповненні, зокрема, рядків «адреса реєстрації місця проживання» та «адреса фактичного місця проживання», в обліковій картці ФО – платника податків за ф. № 1ДР або заяві за ф. № 5ДР, у тому числі, якщо в паспортному документі відсутня інформація про місце проживання.

Так, якщо у паспортному документі іноземця відсутня інформація про місце проживання, то у разі подання такою особою документів для реєстрації та/або внесення змін до Державного реєстру особисто, у обліковій картці фізичної особи – платника податків за формою № 1ДР або заяві про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за формою № 5ДР при заповненні рядків «адреса реєстрації місця проживання та/або адреса фактичного місця проживання» вказується адреса місця проживання у країні постійного проживання/перебування.

Зауважимо, що іноземці та особи без громадянства, які мають відповідну посвідку на постійне або тимчасове проживання, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, у такому випадку у рядках «адреса реєстрації місця проживання» зазначають інформацію про реєстрацію місця проживання/перебування в Україні, зазначену в таких документах.

Докладніше –в ЗІР http://zir.sfs.gov.ua/main/bz/view/?src=ques (категорія 116.09).