Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесено зміни до Порядку функціонування Електронного кабінету

опубліковано 01 червня 2021 о 10:45

Міністерством фінансів України наказом від 18.03.2021 р. №159 було затверджено зміни до Порядку функціонування Е-кабінету.  Цей наказ набирав чинності з дня його офіційного опублікування в"Офіційному віснику" №38 від 21.05.2021 р. Відповідно він почав працювати з 21 травня. Зверніть увагу, що саме змінилося в роботі Е-кабінету.

Так, Наказом №159 передбачено доповнення Порядку функціонування Електронного кабінету пунктами щодо листування контролюючих органів через Електронний кабінет з платниками податків, які:

- подають звітність в електронній формі та/або пройшли електронну ідентифікацію онлайн в Електронному кабінеті;

- подали заяву про бажання отримувати документи через Електронний кабінет.

Зауважимо, що нові можливості застосування Електронного кабінету, передбачені змінами до Податкового кодексу України (далі – ПКУ) працюють ще з 8 листопада 2020 року. Тож Наказ №159 привів Порядок функціонування Електронного кабінету у відповідність до ПКУ.

Відповідно до змін, внесених до п. 21 Порядку №637, платник податків один раз протягом року може надіслати ДПС через Е-кабінет заяву про відмову отримувати документи через Електронний кабінет за відповідною формою. Цю форму затверджено у новому додатку 4 до Порядку №637.

Зверніть увагу, що датою завершення листування платника податків через Електронний кабінет є дата, зазначена у квитанції про доставку контролюючому органу заяви про відмову отримувати документ через Електронний кабінет.

Відповідно до Наказу №159, передбачено обов'язок ДПС повідомляти про помилки у роботі Е-кабінету. Тобто, на офіційному вебпорталі ДПС розміщуються повідомлення про виявлені технічні та/або методологічні помилки чи технічний збій в роботі Електронного кабінету зі зазначенням дати та часу їх початку та повідомлення про їх усунення зі зазначенням дати та часу їх завершення.