Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронний документообіг між платниками податків та ДПС

опубліковано 02 червня 2021 о 15:59

У Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують, що з 8 листопада 2020 року працює оновлена норма п. 42.6 Податкового кодексу України  щодо правил ведення електронного документообігу з ДПС.

Відповідно до п. 42.6 ПКУ електронний документообіг між платником податків та контролюючим органом має здійснюватися без укладення відповідного договору.

Зверніть увагу, що керівник платника податків визначає (а за потреби і змінює) перелік уповноважених осіб платника податків, які наділяються правом підписання, подання, отримання ними документів та інформації через Е-кабінет від імені платника податків. 

Також в Е-кабінеті для платників податків є можливість визначати та змінювати уповноважених осіб платника податків, які мають право користуватися Електронним кабінетом, зокрема щодо підписання, подання, отримання ними документів та інформації через електронний кабінет та визначення їхніх повноважень.

При цьому сам платник податків стає суб’єктом електронного документообігу вже після надсилання до контролюючого органу першого будь-якого електронного документа у встановленому форматі за допомогою Е-кабінету. 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»