Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про сплату майнових податків та подання об’єднаної звітності з єдиного внеску та ПДФО розповіли платникам податків під час чергового вебінару

опубліковано 04 червня 2021 о 12:46

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області  вже стало практикою щотижнево під час вебінарів на  Ютуб-каналі  знайомити платників податків краю з податковими новаціями та надавати  відповіді на актуальні питання щодо ведення підприємницької діяльності та, зокрема, сплати майнових податків громадянами. 

Під час проведення чергового вебінару заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Надія Друзюк  зазначила, що всі громадяни України, які володіють рухомим або нерухомим майном, мають сплачувати обов’язкові податки державі. Зокрема, власники земельних ділянок щороку зобов’язані сплачувати земельний податок, а власники нерухомого майна – податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, крім випадків, коли вони мають пільги. Ці податки віднесені до місцевих податків і  у 100% розмірі надходять до бюджетів територіальних громад, тому громадяни мають бути свідомими свого обов’язку сплати податку, адже за рахунок таких коштів буде фінансуватись добробут їх громад.

Про порядок нарахування та сплати податку на нерухоме майно та земельного податку розповів начальник відділу адміністрування податку на майно та місцевих податків Юрій Саверчук. Начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, податків і зборів з фізичних осіб – підприємців Лариса Кривохиж розглянула питання щодо нової об’єднаної звітності з єдиного внеску та ПДФО. Людмила Кончук – начальник управління начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб нагадала краянам про необхідність декларування доходів та роз’яснила як отримати податкову знижку.