Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про отримання електронних довірчих послуг неповнолітньою особою

опубліковано 11 червня 2021 о 09:59

В Головному  управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що неповнолітня особа віком від 14 до 18 років може отримати електронні довірчі послуги у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС, але за певних умов.

Так, відповідно до ч.2 ст. 32 Цивільного кодексу України неповнолітня особа вчиняє окремі види правочинів за згодою батьків (усиновлювачів) або піклувальників. Отже, для надання електронних довірчих послуг у будь-якому відокремленому пункті реєстрації користувачів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС, такій особі необхідна письмова згода батьків.

Зауважимо, що відповідно ідентифікація особи, яка звертається за отриманням послуги формування кваліфікованого сертифіката електронного підпису чи печатки, здійснюється за умови її особистої присутності за паспортом громадянина України або за іншими документами.
З переліком документів, необхідних для отримання електронних довірчих послуг, зокрема, фізичними особами, можна ознайомитися у розділі «Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО» офіційного інформаційного ресурсу Надавача (https://acskidd.gov.ua) у підрозділі «Підготовка документів та реєстрація» в категорії «Фізична особа».

Враховуючи вищезазначене, неповнолітня особа віком від 14 до 18 років може отримати електронні довірчі послуги у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС, надавши окрім переліку документів для отримання електронних довірчих послуг фізичній особі, заяву у довільній формі про письмову згоду хоча б одного з батьків (усиновлювачів) або піклувальників, та засвідчену копію свідоцтва про народження особи.

Зверніть увагу, що при отриманні електронних довірчих послуг обов’язкова присутність хоча б одного з батьків (усиновлювачів) або піклувальників дитини з оригіналом паспорта.
У разі якщо фізична особа у віці від 16 років зареєстрована як фізична особа – підприємець – згода батьків непотрібна.

Докладніше в ЗІР http://10.80.130.130/main/bz/view/?src=ques (категорія 301.02).

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»