Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулося чергове засідання Громадської Ради при податковій службі Рівненщини

опубліковано 11 червня 2021 о 11:07

У приміщенні податкової служби відбулось чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Рівненській області. У роботі засідання взяли участь керівний склад та фахівці ГУ ДПС в області та ТВ АППУ в Рівненській області.

Розпочав захід голова Громадської ради Богдан Гапяк, який ознайомив учасників з порядком денним.

Вступним словом привітав присутніх начальник Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй, який довів до відома представників громадськості інформацію щодо результатів роботи податківців у поточному році. Зокрема, Віталій Чуй зазначив, що на теренах Рівненщини  забезпечення сталого зростання надходжень до бюджету, що було розпочато минулого року, зберігається, та подякував платникам Рівненщини за сумлінне та відповідальне ставлення до сплати податків, зборів та платежів до бюджетів усіх рівнів.

В свою чергу, відмітив керівник ГУ ДПС в області, податкова служба в пріоритетах залишає, перш за все, сервісний підхід в обслуговуванні платників та створення комфортних умов ведення бізнесу в регіоні, що сприятиме своєчасному та в повному обсязі виконанню податкових зобов’язань платниками податків.

Окрему увагу під час засідання приділили питанням деклараційної кампанії, врегулювання податкового боргу та сплати майнових податків.

Учасникам  заходу розповіли про можливості порталу «Дія», де платники, користуючись цим сервісом, можуть  в режимі онлайн задекларувати доходи, сплатити податки і збори, переглянути декларації та розрахунки за минулі періоди,  запропонували  максимально використовувати дистанційний формат спілкування та можливості електронних сервісів.

Під час засідання особливу увагу приділили питання наповнення місцевих бюджетів, зокрема, члени Громадської ради обговорили презентаційні матеріали про впровадження паспорту територіальних громад та в ході дискусії висловили свої думки щодо покращення адміністрування податків та ефективної взаємодії з громадськістю.

Також під час заходу громадськість порушила ряд актуальних питань щодо удосконалення законодавства,  які були презентовані Головою ради ТВ АППУ в Рівненській області    Маріяном Годою, та прийняла рішення направити напрацьовані пропозиції на адресу Асоціації платників податків України.

Наприкінці заходу члени Громадської ради надали ряд пропозицій з подальшого проведення роз’яснювальної роботи щодо податкового законодавства та винесли окремі питання для розгляду на наступному засіданні.