Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Маєте у власності житлову та/або нежитлову нерухомість, а ППР не отримали – переглянути сформовані ППР можна в е-кабінеті

опубліковано 16 червня 2021 о 11:57

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що до 1 липня 2021 року   громадянам – власникам житлової та нежитлової нерухомості надсилаються податкові повідомлення – рішення (далі – ППР) з податку на нерухоме майно.

ППР з податку на нерухомість надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації).

Зверніть увагу, що податкова адреса – це остання інформація щодо місця проживання платника, яку ним подано до органів податкової служби. Тому, якщо місце реєстрації було змінено, у платника податків виникло зобов’язання подати до контролюючих органів відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання заяви за формою № 5ДР (п. 70.7 ст. 70 ПКУ).

Якщо ж таку заяву не було подано, платник отримує ППР за старою адресою, а тому  і можливість  ознайомитися про суму проведених нарахувань податку зникає. Внаслідок чого виникає податковий борг, штрафні санкції, тощо.

Проте за допомогою Електронного кабінету платника податків є можливість дистанційно в будь-який час переглянути сформовані ППР, так як он-лайн доступ до них надано 24/7 (https://cabinet.sfs.gov.ua).

Для цього необхідно лише мати особистий ключ електронного підпису та доступ до інтернету, адже зайти до кабінету можна з будь-якого ґаджету.

Після авторизація в Електронному кабінеті потрібно обрати режим ,,ЕК для громадян”, в результаті  ви отримаєте можливість переглянути дані та за необхідності роздрукувати ППР щодо об’єктів рухомого та нерухомого майна, по яких сформовано ППР (земельні ділянки, житлові будинки, квартири, легкові автомобілі тощо).

Звірити розрахунки сум податкових зобов’язань, а також сплатити  податки можна в режимі ,,Стан розрахунків з бюджетом”.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»