Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Встановлено схему легалізації злочинних доходів при отриманні банківських послуг «овердрафту» та операцій з корпоративними банківськими картками

опубліковано 16 червня 2021 о 14:42

Відділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Рівненській області спільно з підрозділами ГУ НП в Рівненській області встановлено факти незаконного отримання коштів за рахунок банківських послуг «овердрафт» та операцій з корпоративними банківськими  картками. Кошти в подальшому легалізовувались через окремих суб’єктів господарювання, а також знімались готівкою в банківських терміналах з використанням платіжних карток.

Встановлено, що група осіб з корисливих мотивів, маючи умисел на заволодіння кредитними коштами банківських установ шляхом використання підроблених документів, отримували кредитні кошти за договорами овердрафту від імені підконтрольних суб’єктів господарської діяльності. Сума збитків, завданих за рахунок функціонування зазначеної схеми, склала понад    2 млн гривень.

У теперішній час зазначені факти відпрацьовуються ГУ НП в Рівненській області у межах кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за ознаками правопорушень, передбачених ч.2 ст.28, ч.4 ст.190, ч.3 ст.357, ч.4 ст.358, ч.2 ст.209 КК України.

 

Пресслужба Державної податкової служби України

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX