Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запитували-відповідаємо

опубліковано 17 червня 2021 о 15:01

Яким чином скласти ф. №20-ОПП, якщо офісні та складські приміщення розташовані за однією адресою?

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області роз’яснюють, що подача повідомлення за формою 20-ОПП передбачена ст. 63.3 Податкового кодексу України, яка встановлює обов’язок платників податків стати на облік в органах державної податкової служби, а також обов’язок повідомляти податкові органи про всі об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням. Порядок здійснення такого повідомлення про об’єкти оподаткування визначений наказом Міністерство Фінансів України від 09.12.2011 №1588, яким визначено, що повідомлення про об’єкти оподаткування реалізується шляхом подання платником податків повідомлення за формою 20-ОПП до податкового органу за місцем знаходження такого об’єкта.

Відповідно до норм чинного законодавства, при заповненні повідомлення за формою № 20-ОПП потрібно дотримуватися принципу укрупнення інформації, щодо об’єктів оподаткування (наприклад, якщо подається інформація про об’єкти оподаткування – офіс, склад, склад-магазин, розташованих в одному офісному центрі за одною адресою, достатньо надати інформацію за одним із типів об’єктів оподаткування, зазначивши у найменуванні: офіс, склад, склад-магазин).

У випадку здавання в оренду однотипних об’єктів оподаткування, які знаходяться за різним місце розташуванням, інформацію у повідомленні за формою № 20-ОПП потрібно відображати по кожному об’єкту окремо.

Зауважимо, що такий принцип укрупнення інформації не застосовується під час надання інформації про ті об’єкти рухомого та нерухомого майна, що підлягають реєстрації у відповідному державному органі з отриманням відповідного реєстраційного номера (зокрема, у повідомленні за формою № 20-ОПП надається інформація і про земельну ділянку, і про об’єкт нежитлової нерухомості, що розташований на такій земельній ділянці).

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»