Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сервіси ДПС стають ще зручнішими

опубліковано 17 червня 2021 о 15:15

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують, що відповідно до норм чинного законодавства роздрібна торгівля алкогольними напоями або тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, лише за наявності у них ліцензій. 

Суб’єктами господарювання щоквартально здійснюється плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Анулювання ліцензії можливе шляхом прийняття органом, який видав ліцензію, відповідного письмового розпорядження на підставі заяви суб’єкта господарювання, а також несплати чергового платежу за ліцензію протягом 30 календарних днів від моменту призупинення ліцензії. 

Для уникнення анулювання ліцензії, нарахування штрафних санкцій тощо  в ДПС створено сервіс оперативного і автоматизованого повідомлення суб’єктів господарювання про сплив терміну чергового платежу за ліцензію, призупинення дії ліцензії або анулювання ліцензії на певний вид діяльності.

Завдяки підключенню до даного сервісу, платник податків отримуватимете повідомлення про необхідність внесення чергового платежу за ліцензію, яке буде автоматично сформовано та направлено засобами електронного зв’язку за 30, за 20, за 10, за 5 днів до настання терміну сплати за ліцензію.

Використання цього сервісу дозволить підвищити якість надання адміністративних послуг, а також покращить надання послуг у сфері ліцензування відповідних видів діяльності, на провадження яких суб’єкти господарювання отримали ліцензії.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»