Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Здолбунові обговорили шляхи розвитку територіальних громад

опубліковано 23 червня 2021 о 10:51

Днями у Здолбунові проведено зустріч представників Здовбицької, Мізоцької, Острозької та Здолбунівської територіальних громад з керівництвом податкової служби області. Як зазначила начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб Олена Дімітрук, проведення таких зустрічей націлене на пошук резервів наповнення місцевих бюджетів та шляхів досягнення виконання бюджету, що є вкрай важливим для розвитку територіальних громад.

В ході зустрічі учасники розглянули питання сплати земельного податку, податку на нерухоме майно та легалізації заробітної плати.

Олена Дімітрук також звернула увагу керівників громад на те, що хоч кампанія декларування доходів громадян, отриманих в 2020 році, завершена, в громадах є  особи, які обробляють власні земельні ділянки, або надають послуги власною технікою та  отримують дохід, не сплачуючи при цьому податку і не будучи зареєстровані як підприємці. А це – додаткові резерви в наповненні місцевих бюджетів.

На зустрічі розглянули й інші питання, зокрема щодо застосування суб’єктами господарювання РРО, прийняття рішень по місцевих податках  і зборах, а також покращення співпраці та шляхи вирішення спірних питань у  роботі між керівництвом громад, бізнесом та податковою.

Присутні на заході домовилися проводити подібні зустрічі і надалі, адже плідне спілкування надає можливість вирішити чимало питань, спрямованих на досягнення спільної мети – наповнення місцевих бюджетів.