Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія»

опубліковано 01 липня 2021 о 15:04

Головним управлінням ДПС у Рівненській області  проведено сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія» з  заступником начальника Зоєю Хоній на тему: «Новації податкового законодавства, актуальні питання щодо застосування РРО, врегулювання податкового боргу,  сервіси податкової служби»

 Надаємо відповідь на питання дозвонювача «гарячої лінії»

 Чи мають право суб’єкти господарювання застосовувати РРО, які не включені до Державного реєстру РРО?

На території України при проведенні розрахункових операцій дозволяється застосовувати лише ті РРО, програмні РРО, які включені до Державного реєстру РРО. Отже, суб’єкти господарювання не мають право застосовувати реєстратори розрахункових операцій, які не включені до Державного реєстру РРО.

 

Яким чином ФО – громадянин, яка не є СГ, може отримати інформацію про наявність (відсутність) у неї податкового боргу?

 Фізична особа – громадянин, яка не є суб’єктом господарювання, може отримати інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом, а також звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу:

за своєю податковою адресою для проведення звірки даних щодо нарахованої суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

за своєю податковою адресою (місцем реєстрації) для проведення звірки даних щодо нарахованої суми транспортного податку;

за місцем знаходження земельної ділянки для проведення звірки даних щодо нарахованої суми плати за землю.

Чи може платник ПДВ оскаржити рішення комісії щодо неврахування таблиці даних платника податку?

У випадку неврахування таблиці даних платника ПДВ платник має право подати її повторно.
Також, відповідно до пункту 56.1 статті 56 Податкового Кодексу України рішення, прийняті контролюючим органом, можуть бути оскаржені в адміністративному або судовому порядку.

 Чи можна з допомогою порталу «Дія» зареєструвати фізичну особу-підприємця ?

 Так за допомогою порталу «Дія» зареєструвати фізичну особу-підприємця. Реєстрація відбувається в автоматичному режимі без участі державного реєстратора та займає не більше 5-10 хвилин.

Для отримання даної послуги потрібно дотримуватися певних вимог, а саме:

отримати електронний підпис (кваліфікований електронний підпис);

зареєструватися чи авторизуватися (якщо вже зареєстровані) у кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису;

заповнити онлайн-форму на отримання послуги.

Після цього заповнену заяву на реєстрацію ФОП буде перевірено та автоматично надіслано до єдиного державного реєстру (далі – ЄДР) для проведення державної реєстрації в автоматичному режимі.

У випадку якщо ви обрали систему оподаткування (як загальну, так і спрощену), то відповідні відмітки проставляються в заяві про державну реєстрацію. Заява автоматично буде направлена до податкових органів за місцем вашої реєстрації або за місцем провадження господарської діяльності.

Стан виконання поданої вами  заяви можна перевірити у кабінеті громадянина. Також в кабінеті з’явиться повідомлення про реєстрацію вас ФОП, а також відповідний лист буде направлено вам на електронну скриньку.