Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бізнес Рівненщини переходить на програмні РРО

опубліковано 07 липня 2021 о 10:55

На початок липня 2021 року суб’єкти господарювання Рівненщини у своїй діяльності застосовують 5616  реєстраторів розрахункових операцій. Зокрема, юридичні особи використовують 2110 одиниць касової техніки, а фізичні особи - 3506. За словами заступника начальника ГУ ДПС в Рівненській області Надії Друзюк, у поточному році суб’єктами господарювання було зареєстровано 1065 реєстраторів розрахункових операцій, з них 397 - програмних РРО.  

Як зазначає Надія Друзюк, програмні РРО мають чимало переваг перед класичними, а саме:  вільний вибір для суб’єкта господарювання; відсутність посередників (еквайєра, ЦСО); пристосовність для будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android; реєстрація в режимі онлайн в контролюючому органі; виключно електронний документообіг; безкоштовність програмного забезпечення (програмне рішення ДПС) та ряд інших.

Податківці звертають увагу, що  застосування програмних РРО регулюється Порядком реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, розробленим відповідно до ст. 7 Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 №317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року №547.

Ознайомитись з інформацією щодо таких РРО можна на сайті ДПС України за посиланням

http://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ .

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»