Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Рівненщини отримали понад 59 млн гривень податку на нерухомість

опубліковано 08 липня 2021 о 13:45

Територіальні громади Рівненської області, за підсумками першого півріччя поточного року,

отримали  в своє розпорядження 59 мільйонів гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що  на 55,1 відсотка більше проти аналогічного періоду 2020 року, про це повідомила заступник начальника податкової служби області Зоя Хоній.

Надходження від юридичних осіб склали 43,4 млн грн. (+ 16,7 млн грн до 2020 року), відповідно фізичні особи сплатили 15,6 млн грн (+ 4,2 млн грн до 2020 року).

Зоя Хоній зазначила, що розвиток інфраструктури, освіти й охорони здоров’я, вирішення інших соціальних питань,  – усе це залежить від відповідального ставлення мешканців громади до сплати податків. Адже дбати про фінансове забезпечення громад повинні не тільки їх керівники,  а й представники  бізнес-спільноти та громадяни.

Нагадуємо, що платники - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до фіскальних органів області за місцезнаходженням об'єкта/об'єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Про суму нарахованого податку на нерухоме майно громадян – фізичних осіб повідомляють фіскальні органи області за місцем податкової адреси, вручаючи податкові повідомлення-рішення до 1 липня звітного року. У разі незгоди з визначеною у податковому повідомленні сумою податку громадяни мають право звернутися до податкового органу за місцем реєстрації та провести звірку даних.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»