Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники громадськості, бізнесу та податківці обговорили питання електронного адміністрування ПДВ

опубліковано 09 липня 2021 о 13:22

Днями у приміщенні Головного управління податкової служби регіону відбулася зустріч начальника ГУ ДПС у Рівненській області Віталія Чуя з членами Рівненського територіального відділення Асоціації платників податків України,  за участі заступника голови Ради ТВ АППУ в Рівненській області Лариси Садової та фахівців податкової служби області  

В ході зустрічі, зокрема, обговорювались питання електронного адміністрування ПДВ, зупинки реєстрації податкових накладних та роботи системи моніторингу ризиків.

Лариса Садова зазначила, що до  Рівненського територіального відділенням  АППУ звертаються платники ПДВ з питаннями врегулювання ряду норм податкового законодавства стосовно податку на додану вартість, а саме зміни «межі» для обов’язкової реєстрації платником ПДВ, необхідності врегулювання недоліків системи моніторингу та автоматичного блокування податкових накладних.

В свою чергу, Віталій Чуй наголосив, що про ефективність системи моніторингу ризиків при  реєстрації податкових накладних свідчить той факт, протягом 2020 – 2021 років було зупинено лише 0, 2% від загальної кількості поданих на реєстрацію накладних. Зважаючи на визначальну роль платників податків у наповненні бюджету податкова служба прагне створити умови та можливості для виконання платниками податків своїх зобов’язань.

В ході зустрічі фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області, в межах своєї компетенції, надали роз’яснення щодо питань електронного адміністрування ПДВ.