Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З освітянами Рівного обговорили питання одноразового добровільного декларування

опубліковано 26 серпня 2021 о 11:05

Напередодні кожного нового навчального року податківці традиційно беруть участь у роботі міського методичного об’єднання вчителів суспільствознавчих дисциплін.

Днями, в ході чергової зустрічі з освітянами,  заступник начальника  Головного управління ДПС у Рівненській області  ознайомила  присутніх з нормами  Закон України від 15.07.2021 № 1539-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету".

Зоя Хоній  зазначила, що держава надає шанс повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг. Наприклад, це можуть зробити громадяни які отримували зарплату у конверті, працювали без оформлення трудових відносин.

Докладніше про умови декларування активів та подання декларації присутнім розповіла заступник начальника управління податкового адміністрування фізичних осіб Віта Іванчик. Вона повідомила, що з 1 вересня 2021 року розпочинається одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб, яке триватиме до 1 вересня 2022 року, коротко розповіла всім присутнім про основні норми даного Закону. Звернула увагу на об’єкти добровільного декларування, ставки оподаткування та терміни сплати задекларованого збору, перерахувала активи, які звільняються від декларування, а також про можливість громадян скористатися розтермінуванням сплати збору.

На закінчення зустрічі Віта Іванчик також розповіла про сервіс податкової служби – «Електронний кабінет платника податків» та закликала активно користуватися електронними сервісами податкової служби, адже в теперішніх умовах пандемії це не просто зручно, а й безпечно.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися: https://www.facebook.com/TaxUkraine  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX