Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову амністію в прямому ефірі UA: Українське радіо Рівне

опубліковано 27 серпня 2021 о 10:27

З 1 вересня 2021 по 1 вересня 2022 року громадяни можуть одноразово задекларувати доходи з метою податкової амністії про це йдеться на сайті Головного управління ДПС у Рівненській області.

Що таке одноразове (спеціальне) добровільне декларування? Що саме можна задекларувати? Хто може скористатися податковою амністією?

На ці та інші питання, у студії UA: Українське радіо Рівне, відповідали податківці області.

Зокрема, Зоя Хоній - заступник начальника ГУ ДПС у Рівненській області зазначила, що в Україні було багато спроб запровадження так званої податкової амністії, зокрема, у 2005 році. Однак з низки причин це питання відкладалося. Сьогодні рішення щодо проведення одноразового добровільного декларування прийнято. І зацікавленість до цього питання з боку суспільства досить висока.

Закон України від 15 червня 2021 року № 1539,  про добровільне декларування активів, перш за все, є можливістю взаємно почати відновлювати довіру між бізнесом та податковою службою.

Таке одноразове добровільне декларування доходів є правом, а не обовʼязком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

Віта Іванчик - начальник відділу інформаційно - аналітичного забезпечення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Рівненській області детальніше розповіла про добровільне декларування активів. Вона проінформувала про те, що може, а що не може бути об’єктом декларування, які активи можна не декларувати, в які терміни необхідно буде сплатити податки, та ставки збору із задекларованих доходів. Також зазначила, що у Головному управлінні ДПС у Рівненській області щоденно, у робочі дні, працює «гаряча лінія», де на питання щодо одноразового добровільного декларування відповідають працівники податкової служби області. Ознайомитись з номерами телефонів можна на субсайті ГУ ДПС у Рівненській області. Крім того  вона зазначила, що на вебсайті ДПС України є окремий банер «Одноразове добровільне декларування», де кожен може знайти відповіді на свої питання.

На завершення зустрічі Зоя Хоній зазначила, що головним очікуванням від реалізації закону є не надходження значних коштів безпосередньо від декларування, а, перш за все, вирішення системної проблеми з легалізації доходів та власності. Тобто можливість для бізнесу вивести свої активи з «тіні» та у подальшому активно здійснювати і залучати інвестиції.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися: https://www.facebook.com/TaxUkraine  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX