Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Рівненщини розповіли про норми одноразового добровільного декларування

опубліковано 28 серпня 2021 о 10:00

Сьогодні рішення щодо проведення одноразового добровільного декларування прийнято. І зацікавленість до цього питання з боку суспільства досить висока.

Тому податківці області постійно проводять зустрічі з громадянами під час яких розповідають про норми Закону України від 15.06.2021 №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Так, нещодавно відбулась зустріч з  педагогічними працівниками міста Рівного, під час якої начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Людмила Кончук розповіла про основні норми та положення закону, процедуру прийняття декларації, її форму.

Вона також зазначила, що  одноразове добровільне декларування доходів с правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані. Добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

Податкова служба перевірятиме лише відповідність задекларованої інформації нормам закону, тобто чи має право громадянин подати гаку декларацію, чи не застосовуються до нього певні обмеження, чи не декларуються заборонені активи.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися: https://www.facebook.com/TaxUkraine  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX